Monday, April 26, 2010

Ορθολογική η υπόθεση της ύπαρξης εξωγήινων για τον Stephen Hawking

Σε μια σειρά εκπομπών για το Discovery Channel, ο γνωστός βρετανός φυσικός Stephen Hawking δήλωσε ότι είναι «απολύτως ορθολογικό» να συμπεράνει κανείς ότι μορφή ζωής με νοημοσύνη υπάρχει και σε άλλους πλανήτες. Θεωρεί ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι υπάρχουν εξωγήινες μορφές ζωής, με τις οποίες μάλιστα θα πρέπει να αποφύγουμε την επικοινωνία!

From The Sunday Times
April 25, 2010
Don’t talk to aliens, warns Stephen Hawking

....“To my mathematical brain, the numbers alone make thinking about aliens perfectly rational,” he said. “The real challenge is to work out what aliens might actually be like.”.....

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε ο γνωστός φυσικός σε αυτό το συμπέρασμα μπορείτε να βρείτε στα Αγγλικά από το εν λόγω άρθρο των Κυριακάτικων Times του Λονδίνου: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/science/space/article7107207.ece

1 comment:

  1. Δε νομίζω ότι ειπώθηκε ή καν υπονοήθηκε σε καμία περίπτωση ότι η υπόθεση για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής είναι ανορθολογική ή παρανοϊκή! Εννοώ την υπόθεση που βασίζεται σε μαθηματικές πιθανότητες και επιστημονικούς συμπερασμούς.
    Η υπόθεση όμως για τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια με τις κεραίες που μας απήγαγαν κάποια στιγμή στη ζωή μας και συνεχίζουν να μας στέλνουν σήματα από τότε ή για εκείνα τα αηδιαστικά πλάσματα με τη γλίτσα, που στόχο έχουν να καταστρέψουν τον πλανήτη μας και η αμερικάνικη κυβέρνηση κρατά κρυφή την ύπαρξή τους, συγνώμη αλλά είναι μια πεποίθηση ανορθολογική!
    Ας μην τα μπερδεύουμε λοιπόν όλα μαζί! Είναι άλλο πράγμα να συζητάμε για την πιθανή ύπαρξη ζωής σε κάποιο μακρινό (και άγνωστο προς το παρόν!) σημείο του αχανούς σύμπαντος και άλλο πράγμα να πιστεύουμε ότι οι εξωγήινοι προσγειώθηκαν στο Ρόσγουελ το 1947! Δεν εννοώ βεβαίως ότι πιστεύεις το δεύτερο, αλλά μην αποδίδεις (εμμέσως) στους υπόλοιπους ότι δεν πιστεύουμε το πρώτο!

    ReplyDelete